Notícies

Dia de la Diversitat

Dimecres, 8 de novembre de 2017

Del 6 al 9 de novembre

Diversos són els homes i diverses les parles, i han convingut molts noms a un sol amor (...)

Així comença el poema XXX,La pell de brau de Salvador Espriu que ens recorda la bellesa que trobem en les diferències dels homes, aquelles que ens fan singulars i a la vegada permeten que ens enriquim els uns dels altres.

  • Molt sovint la desconeixença d'aquestes diferències ens allunya entre nosaltres i es transforma en por o recança que es pot manifestar a través de rumors, prejudicis i estereotips. Una desconeixença que pot arribar a prendre forma en actituds racistes, pràctiques discriminatòries o odi a la diferència.

Des de l'escola volem afrontar aquests prejudicis a través del joc i el diàleg fomentant espais que ens permetin compartir les nostres diferents realitats i posar en valor la nostre diversitat funcional, cultural i religiosa entre d'altres. Us convidem a que feu un cop d'ull al manifest que ha preparat la Pastoral de l'escola en motiu d'aquest dia.

Si alguna cosa defineix els temps actuals és que la diversitat, com a concepte entès en totes les disciplines i opinions possibles, és el resultat del nostre dia a dia.

  • Des que ens llevem i ens posem la nostra roba fabricada en altres països, la nostra alimentació variada i rica i la relació que tenim amb totes aquelles persones del dia a dia, tot, absolutament tot, ho tenyeix la diversitat.

Des de la Salle Gràcia en som plenament conscients d’aquest fet i per això, tenim ben clar que ha de ser un standard i una bandera més de la nostra educació. Per aquest motiu, el dilluns 6 de novembre, dia mundial de la Diversitat, hem volgut preparar una estona per ometre homenatge a aquest dia a dia. Per fer-ho, hem organitzat grups per tota l’escola, des dels més petits de la casa fins als més grans i hem compartit una bona estona plegats.

Com podreu veure en les imatges, era ben fàcil veure un infant de l’etapa d’infantil barrejat amb un de primària o potser un alumne de cicles formatius amb algú de secundària. Junts, hem volgut celebrar-ho de la millor manera possible, jugant. A través d’algunes dinàmiques ben divertides hem volgut trencar el gel dels primers moments i començar a conèixer qui tenim al costat. El resultat no podia ser cap altre, el somriure dels nostres alumnes, petits i grans, coneixedors del fet que ara ja tenen un company o companya més a qui saludar entre passadissos i, sabedors que, un cop més, la diversitat és ha fet MÉS grans.

Una mica d'història

"El Dia de la Diversitat s’adreça als i les estudiants de 12 a 18 anys i és una proposta educativa de foment, sensibilització i educació dels drets humans. A través de jocs, dinàmiques, tallers i diferents activitats es donaran a conèixer aquests drets i es connectarà l’alumnat amb les entitats de referència que hi treballen.(...)L’any 1948 l’Assemblea General de les Nacions Unides va signar la declaració Universal dels Drets Humans formada per 30 articles. L’any 2009 l’Agència Europea de Drets Fonamentals (FRA) va proposar commemorar la defensa i la NO vulneració dels drets humans entre els i les joves, tots i totes iguals en drets, arreu la Comunitat Europea."Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/noticies/887

© 2018 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.