Notícies

Arriba la robòtica educativa a La Salle Gràcia

Dimarts, 19 de setembre de 2017

Es tracta d'una de les escoles pioneres del grup La Salle en implementar la robòtica a les seves aules d'Infantil

A partir d'aquest curs escolar, La Salle Gràcia ha introduït en la seva oferta pedagògica un nou projecte innovador a l'etapa d'Educació Infantil: la robòtica educativa basada en la metodologia STEAM.

Amb la col·laboració d'investigadors de La Salle EduEnginy, impulsors d'aquest projecte, aquesta escola és una de les primeres del grup "La Salle" en oferir la nova metodologia en edats primerenques.

En què es basa el nou mètode?

Els nens i nenes de l'escola d'entre 3 fins a 5 anys experimentaran amb dos tipus de robots diferents amb l'objectiu de començar a apropar-los al pensament computacional i, a la vegada, ajudar-los a desenvolupar noves habilitats emocionals, relacionals i de cooperació, entre d'altres.

Des del passat dilluns, 18 de setembre, el projecte ja s'ha començat a implementar a les aules de P5, de la mà d'Elena Jurado, professora i investigadora en robòtica educativa de La Salle Campus Barcelona, qui estarà present el primer dilluns de cada mes a les aules per ajudar a les mestres a oferir un servi de qualitat als alumnes.

La resta de dilluns, seran les pròpies mestres les que conduiran les classes, les qui s'han estat formant des de que finalitzés el passat curs escolar i continuaran al llarg de tot l'any.

En aquesta primera sessió, els nens i nenes, han tingut un primer contacte amb el Kibo, el robot que els acompanyarà al llarg del curs, i han descobert quines són les 3 parts fonamentals que el composen: els sensors, el cervell i els actuadors.

Trets diferencials de la nova metodologia

  • Projecte desenvolupat i liderat per experts de la Universitat La Salle URL - Enginyeria.
  • Formació del professorat i transferència de coneixement. Acompanyament presencial a les aules durant tot el curs 2017 - 2018 per part dels investigadors en robòtica.
  • Incorporació al currículum escolar a Educació Infantil.

Aquí us deixem les imatges de la primera sessió dels alumnes de P5 amb el Kibo!:Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/noticies/777

© 2018 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.