Notícies

Els alumnes de Projectes d'Edificació realitzen un replantejament topogràfic d'una obra de la UPC

Dimecres, 3 de maig de 2017

El passat dimarts, 3 de maig, l'alumnat de primer de Projectes d'Edificació es va desplaçar a l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona (UPC) per realitzar una pràctica amb estacions totals, emmarcada dins l'assignatura de Replanteig de Construcció.

La pràctica consisteix en el replantejament amb estació total d’un projecte de col·lector. En aquest cas, utilitzant el mètode habitual de replantejament amb estació total es marca sobre el terreny l’eix d’excavació, i una alineació paral·lela a aquesta, així com la cota d’excavació a diferents punts replantejats. Aquestes dades han sigut calculades a classe la sessió anterior a partir d’un plànol entregat per el professor i de l’aixecament topogràfic realitzat a la pràctica anterior.

El procediment seguit es l’habitual. Una persona situada a l’estació total situa en línia a l’altre persona del grup que porta el prisma. Un cop sobre la línia de marcatge es mesura la distància horitzontal i es compara amb la que teòricament hauria d’haver. El portaprismes es mou tant cap a darrera o cap al davant com diu l’aparatista i es torna a començar al procés fins que s’arriba a la precisió volguda.

Continuant amb la bona disposició de la sortida anterior, cal dir que els alumnes han aconseguit aprendre el procediment ràpidament i han replantejat una part important del treball a fer.

Al finalitzar, el professor de la UPC Ignacio Del Corral ha mostrat una interessant eina de realitat virtual. Es tractava d’una caixa plena de sorra que simulava un terreny que podies modificar al teu gust simulant diferents orografies. El sistema detectava el terreny i projectava les corbes de nivell que havia calculat sobre la sorra. Permetia a més simular pluja i veure per a on anava lliscant i acumulant l’aigua «virtual» en el terreny.Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/noticies/639

© 2019 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.