Educació infantil (de 3 a 6 anys)

L'etapa i l'alumne

La finalitat de l'educació infantil és la de contribuir al desenvolupament físic, afectiu, social i intel·lectual de nenes i nens. A la Salle Gràcia treballem perquè l'escola sigui un lloc obert, acollidor i respectuós, on els infants siguin els principals protagonistes del procés d'aprenentatge i assoleixin el màxim de les seves capacitats. Hem creat un entorn on es viu la diferència com un fet enriquidor y on es valoran més els processos que no pas els resultats.

L'etapa d'Educació Infantil agrupa els alumnes de 3 a 6 anys, i consta de tres cursos anomenats P-3 (tres anys), P-4 (quatre anys) i P-5 (cinc anys). Aquesta etapa està concertada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

1PsicomotricitatLlenguatge musicalAnglès · RobòticaPiscina · T. cuinaNoves tecnologiesPr. lecto-escriptorELS NOSTRESPROJECTES4ACTIVITATSLÚDIQUES2PROPOSTA PEDAGÒGICAEducació emocionalAmbientsRacons de treballTreball per projectesAtenció individualitzadaDesdoblaments · ReforçosLogopèdia3ELS PROGRAMES DE LA SALLED’INNOVACIÓ EDUCATIVAHARAULISSESAprenentatge CooperatiuProjecte Lector

La vida a l'escola

Els infants són els principals protagonistes de tot el procés d'aprentatge. Tenim molt en compte les seves inquietuds, necessitats i experiències per tal de constuir entre tots el seu propi aprenentatge, tot aconseguint que sigui més significatiu.

Oferim un ambient escolar que permet que els infants creixin autònoms, feliços i segurs. On tenen la possibilitat d'expresar-se, de proposar i d'intervenir realment en el dia a dia. No tots els infants són iguals, però. Per això entenem que la diferència és un fet enriquidor. Cada alumne és únic i per això valorem la seva evolució de manera individual, pensant que no tots els infants han d'arribar al mateix punt en el mateix moment. Valorem més els processos que no pas els resultats.

La nostra és una proposta de qualitat dins una escola oberta i acollidora, dinàmica i viva. Basem el nostre ensenyament en quatre vessants:

  • Adaptació. Respectant la individualitat de cada nen fem que aquest procés d'adaptació sigui el més natural possible, proporcionant un ambient agradable i segur per a ells.
  • Emocions. Creiem que l'escola és un molt bon lloc per treballar les emocions i les sentiments ja que hi passem moltes hores i hi convivim amb moltes altres persones, i totes som diferents i úniques. Tenint molt en compte com es sent l'infant ja que creiem que és el més important per a un bon desenvolupament.
  • Hàbits. Considerem que els hàbits ajuden els nens a organitzar-se, orientar-se i els hi dóna més seguretat. L'adquisició dels hàbits els permet ser més autònoms i segurs.
  • Família. Les famílies són les primeres educadores en la vida de l'infant i és per això que és important treballar plegats per tal de garantir el creixement adequat dels nostres alumnes, proporcionant entre tots un espai de vivències que de ben segur enriquiran l'adquisició dels seus aprenentatges. Som una escola familiar i propera que valora la relación amb la familia.Logo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/ca/estudis/infantil/

© 2019 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.