Revista Gràcia Plena

Revista núm. 18. Cada curs és especial

Revista Gràcia Plena, núm. 18

A diferència d’escoles en que l’estil educatiu es fixa en una cursa frenètica a potenciar la competitivitat i d’altres en que qualsevol exigència és vista com una agressió a l’alumne/a, a La Salle Gràcia ens agrada passar els dies del nostre curs escolar en l’acompanyament individual de cada un dels nens, nenes i joves que les famílies ens han confiat.

Perque cada un d’ells és singular. Perque cada un d’ells ens ajuda a aprendre mentre ell/a aprèn. Perque en el món dels valors, no hi ha sentit únic, sinó que la xarxa de relacions que establim ens fa millors persones a tots plegats i la informació no va en una sola direcció.

Educar no és una competició ni una funció pública. A La Salle Gràcia volem treure el millor de cada alumne/a tant si el potencial el té amagat com si és una persona brillant dins i fora l'aula.

I com que la relació és càlida, humana i respectuosa entre docents i estudiants convivim amb una sensació de singularitat que fa de la nostra tasca un curs diferent a cada any que passem.

Si repasseu el seguit de vivències que, en només tres mesos, hem experimentat fora l'aula, m’entendreu millor.

Joan Such i Llop
Director de La Salle Gràcia

Aquest número de Gràcia plena neix a primers de maig, en plena primavera. Reflecteix la vida del col·legi al llarg dels mesos centrals del curs, una vida que es manifesta en totes les dimensions educatives, des dels esports, a la ciència, passant per l’art, la festa, la solidaritat... El mes d’abril, al voltant de les Jornades de La Salle i la diada de Sant Jordi, ha destacat per la intensitat i varietat de propostes per a tot el ventall d’edats. I el mes de maig manté el mateix bon ritme de vida. En la marxa ordinària d’un curs que s’acosta al final, s’intercalen fites significatives: pujada a peu a Montserrat, primeres comunions, diada dels finalistes...

A la vegada va arribant l’hora de posar de manifest el que s’ha anat aprenent. S’aniran succeint les proves finals que permetran el pas a altres etapes acadèmiques. Desitgem que, fidels al lema del curs, tot allò que era a les nostres mans es mostri ara amb una realitat exitosa.

En sentit cristià, el mes de maig és temps de joia i esperança. Caminem de la Pasqua florida a la Pasqua granada. Ens deia, fa poc, el Papa Francesc:

La Bona Nova de Pasqua no és només una paraula, sinó un testimoni d’amor gratuït i fidel; és sortir d’un mateix per anar a la trobada de l’altre, estar al costat dels ferits per la vida... L’amor és més fort, l’amor dóna vida, l’amor fa florir l’esperança en el desert.

Germà Antoni Perera
Director de comunitatLogo La Salle

    La Salle Gràcia

  • Plaça del Nord, 14
    08024 Barcelona
  • Telèfon 93 292 21 18


Has trobat aquesta informació a www.lasallegracia.cat/activitats/revista

© 2018 La Salle Gràcia. Tots els drets reservats.